realmagick.com The shrine of knowledge.
Deities & Heros >> Celtic, Welsh, Irish & Brittish
anglo saxon, roman goddess, elen, journeys

Nehalennia

Author: Obsidian

(steerswoman). Gallo-Belgic.

Primarily associated with protection of travelers over the sea. Her known temple locations are always on the coast, and surviving inscriptions often praise her for successfully completed voyages, or implore her for similar journeys to come. She is invariably associated with a large dog as a companion. She has occasionally been conflated with the Roman Goddess Fortuna. Note also the Anglo-Saxon Elen.

Suggested News Resources

LEERLINGEN NEHALENNIA EXPOSEREN BIJ CBK ZEELAND
Op zondag 20 maart om 15.00 uur opent een nieuwe expositie bij CBK Zeeland. In plaats van de tien kunstenaars, illustratoren en architecten die daar nu hun (afstudeer)werk tonen,.
Nehalennia op zoek naar oud-gymnasiasten
MIDDELBURG- Het gymnasium in Middelburg bestaat 650 jaar. Dat wordt gevierd met een reünie voor oud-leerlingen en docenten. Dus doet de school een oproep om zoveel mogelijk gymnasiasten bij elkaar te krijgen.
Lesuitval door ijskoud schoolgebouw Nehalennia
MIDDELBURG - De lessen op de locatie Breeweg van de stedelijke scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg zijn maandagmiddag uitgevallen. Door een kapotte verwarming was het ijskoud in het schoolgebouw.
Nehalennia houdt reünie van het gymnasium in Middelburg
Op vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart wordt gevierd dat Middelburg al 650 jaar een gymnasium heeft. Op verschillende locaties, in verschillende gebouwen en in verschillende formaties was en is dit gymnasium een herkenbaar punt in het Zeeuwse ...
Zeeuwse koks in opleiding doen mee aan wedstrijden FoodExpo (video)
De koks in opleiding - aan middelbare school Nehalennia in Middelburg - doen samen met negen andere vmbo-leerlingen mee aan een van de kookwedstrijden die deze twee dagen plaatsvinden: het juniorkampioenschap oestersteken. De FoodExpo op 7 ...