realmagick.com The shrine of knowledge.
Deities & Heros >> Slavic

Dabog

Author: Obsidian

(Gift-Lord ?) South Slavonic A clear cognate with Dazhdebog, below. Some sources, however, hold that Dabog is an earthly, rather than aerial figure, and that the two should be differentiated.

Suggested News Resources

ateist u rusiji Na chatu napisao da Bog ne postoji; prijeti mu godina dana zatvora
Muškarcu iz jugozapadne Rusije prijeti zatvor nakon što je optužen da je uvrijedio osjećaje vjernika tijekom internetskog razgovora u kojem je napisao da ”Bog ne postoji”.
Rus bi mogao da robija zato što je rekao da "Bog ne postoji"
Vladimir Krasnov (38) iz Rusije mogao bi završiti u zatvoru zbog internet prepiske sa dvojicom stranaca tokom koje je rekao da Bog ne postoji. Mashable Izvor: subota, 5.03.
Da Bog da ...
Mariborska nadškofija je poteptala Slomškovo dediščino, je bilo rečeno - ne na mariborski strani -, ko se je izkazalo, da je v tišini cerkvenega vrha sedež mariborske nadškofije na stolničnem Slomškovem trgu menjal lastnika.
Prijeti mu godina zatvora jer je rekao da Bog ne postoji
On je napisao da "Bog ne postoji" “te da je "Biblija zbirka jevrejskih bajki” tokom diskusije na evropskoj društvenoj mreži Vk.com 2014 godine, objavio je na Facebook-u Pavel Čikov, advokat i aktivista za ljudska prava.
"Vi sad ne smete ni da demonstrirate"
Neka da Bog da danas svane sloboda i u našoj otadžbini (...) Čestitam vam, junaci! Rekao sam pre mesec dana da ćemo uzeti 'TV Bastilju', da ćemo pokazati srpsko srce.