realmagick.com The shrine of knowledge.

Dodecaeder

Dodecahedron definition, a solid figure having 12 faces. See more.

Dodecaeder is described in multiple online sources, as addition to our editors' articles, see section below for printable documents, Dodecaeder books and related discussion.

Suggested Pdf Resources

bouwplaten, PDFbestand - Kidzlab
Dodecaeder (regelmatig twaalfvlak). - knip de figuur uit langs de dikke lijnen. - knip de dikke lijnen tussen de beide delen a, i, j en r in tot waar de lijnen kruisen.
Veelvlakken - Jan P. Hogendijk
24 april 2009 Dodecaëder 12 vijfhoeken. 3. 5.
meetkunde 1
traëder, hexaëder, octaëder, dodecaëder en icosaëder. Bewijs. Om te beginnen merken we op dat het aantal zijvlakken m > 2 en dat elk zijvlak een regelmatige ...
Drievlakshoeken en tweevlakshoeken
GROTE ROMBENICOSIDODECAEDER. AFGEKNOTTE DODECAEDER AFGEKNOTTE ICOSAEDER GROTE ROMBENKUBOOCTAEDER. Platonische en ...
Uitleg over de Runcitruncated 120 cell - van de Veen
We hadden ook met een Dodecaëder kunnen beginnen. Neem een Dodecaëder. Begin de hoeken af te zagen.

Suggested News Resources

De mysterieuze dodecaëder
Enkele jaren geleden bezocht ik het Gallo-Romeins museum in Tongeren. Er was een tentoonstelling gewijd aan de dodecaëder, een voorwerp dat me sindsdien niet meer heeft losgelaten. Dit kleine maar bijzondere object is zeer specifiek van vorm, wordt ...
Naturkræfternes fingeraftryk
Kuglerne vil da blive omformet til tolvsider såkaldte dodecaeder hvor siderne er perfekte femkanter. Man kan med nogen øvelse fremstille en dodecaede ved at klaske en sej lerkugle med et fladt bræt fra alle sider.
Protestantse kerken in het Munsterdal
De religieuze geschiedenis van de stad Munster en het gelijknamig dal in de Elzas begint in het jaar 660 met de bouw van een door Ierse monniken gestichte Benedictijnenabdij die eeuwenlang toonaangevend was op godsdienstig en economisch vlak.
steentje blijkt mysterieus lichaam
Het laatste, dertiende boek eindigt met de constructie van vijf regelmatige lichamen. Dat zijn de tetraeder (4 driehoeken), de kubus (6 vierkanten), de octaeder (8 driehoeken), de dodecaeder (12 vijfhoeken) en de icosaeder (20 driehoeken).
Nieuwe Sfinxen ontdekt
In de tempelstad Luxor hebben Egyptische archeologen vier zandsteen-sfinxen gevonden. De standbeelden hebben geen hoofd en dateren uit de tijd van farao Nekhtnebef I. Nekhtnebef, ook wel Nectanebo genoemd, leefde van 380 tot 363 voor Christus.

Great care has been taken to prepare the information on this page. Elements of the content come from factual and lexical knowledge databases, realmagick.com library and third-party sources. We appreciate your suggestions and comments on further improvements of the site.

Discussion Forum
Genomic Manipulation
Place for your opinion